Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

897

PUTA

OD 14.01.2018.

VPLIV LUNE IN njenih MEN -III

VPLIV LUNE IN njenih MEN -III
ZODIAKOVA ZNAMENJA NA VRTU IN POLJU

ZODIAKOVA ZNAMENJA NA VRTU IN POLJU

 

OVEN: Zelo ugodno: setev in sejanje vsega, kar naj hitro raste in je namenjeno za takojšnjo porabo; cepljenje sadnih dreves (pri rastoči luni); žetev in shranjevanje žita.

Ugodno: setev in sejanje plodovnic; sajenje žit; gnojenje žit, zelenjave in sadnega drevja (obvezno pri pojemajoči luni ali polni luni, aprila do septembra); izrezovanje odvečnih vej na sadnem drevju in grmičevju (pri pojemajoči luni).

BIK: Zelo ugodno: setev in sajenje drevja, grmičevja, živih mej, korenčic in gomoljnic. Vse počasi raste, pobrani plodovi so posebej primerni za ozimnico. Ugodno: nastavitev gnojnega ali kompostnega kupa (pri pojemajoči luni, maja do oktobra); uničevanje škodljivcev, ki so v zemlji; občasno gnojenje okoli cvetlic, ki imajo slabe korenine; konzerviranje in shranjevanje korenčnic in gomoljnic v kleti (npr. krompir, korenje).

DVOJČKA: Zelo ugodno: setev sajenje, potikanje vsega, kar se ovija z viticami.

Ugodno: sajenje in potikanje cvetlic; uničevanje škodljivcev; občasno gnojenje okoli cvetlic, ki nočejo več bujno cveteti.

RAK: Zelo ugodno: setev in sajenje listne zelenjave (pri pojemajoči luni sajena solata dela lepe glave); uničevanje nadzemnih škodljivcev. Ugodno: košenje trave (še boljše pri rastoči luni); zalivanje sobnih in balkonskih rastlin; gnojenje cvetlic. Neugodno: setev in sajenje rastlin, ki bodo rastle v višino; izrezovanje odvečnih vej na sadnem drevju in sadnem grmičevju (pri rastoči luni, posebej spomladi. Rak ob polni luni je zelo neugoden); shranjevanje v kleti in shrambe ter konzerviranje je prav tako neugodno.

LEV (najbolj »ognjeno« - izsuševalno znamenje v zodiaku): Zelo ugodno: nabiranje zdravilnih zelišč za krepitev srca; izrezovanje odvečnih vej pri sadnem drevju in sadnem grmičevju (pri pojemajoči luni v dnevih, ki so primerni za zimski rez); boljši dnevi za setev žit (pri rastoči luni) na vlažnih njivah. Ugodno: setev trave (pri rastoči luni); setev in sajenje rastlin s plodovi, vendar ne takih, ki potrebujejo veliko vode (paradižnik, krompir); sajenje lahko pokvarljive zelenjave; sajenje drevja in grmičevja; cepljenje sadnih dreves (pri rastoči luni spomladi). Neugodno: uporaba umetnih gnojil.

DEVICA (najboljši dnevi za skoraj vsa opravila v vrtu, polju in gozdu, ki so povezana s sajenjem in presajanjem): Zelo ugodno: vsako delo z rastlinami, sejanje, sajenje (zemlja omogoči, da vse hitro napreduje); zasajanje posameznih dreves, ki naj bi zrastla zelo visoko; zasajanje grmičevja in žive meje, ki mora hitro zrasti; presajanje starih dreves (pomlad ali jesen); presajanje in potikanje v cvetlične lonce za balkonske in sobne rastline); sejanje trave (pri rastoči luni); sajenje sadik (pri rastoči luni, v jeseni pri pojemajoči luni). Ugodno: nastavitev gnojnega ali kompostnega kupa (pri pojemajoči luni); vse vrste gnojenja; uničevanje škodljivcev, ki so v zemlji; občasno gnojenje cvetlic, ki počasi razvijajo korenine; postavitev stebrov za ograjo; raztrositev gnoja.

Neugodno: sajenje glavnate solate (gre v cvet); vlaganje, vkuhavanje in shranjevanje.

TEHTNICA (neopredeljeno znamenje, skoraj nobeno delo ni niti zelo ugodno niti zelo neugodno): Ugodno: sejanje in sajenje cvetlic in cvetočih zdravilnih rastlin; občasno gnojenje okoli cvetlic, ki nočejo več bujno cveteti.

ŠKORPIJON: Zelo ugodno: setev, sajenje, tudi obiranje in sušenje vseh vrst zdravilnih rastlin; uničevanje polžev (pri rastoči luni). Ugodno: sajenje in sejanje listne zelenjave; košnja trave; zalivanje sobnih in balkonskih rastlin; gnojenje cvetlic in travnikov (za zelenjavo ni tako dobro). Neugodno: izrezovanje odvečnih vej na sadnem drevju in sadnem grmičevju (pri rastoči luni, posebej spomladi); sekanje drevja (nevarnost lubadarja).

STERELEC: Zelo ugodno: sejanje in sajenje vseh plodovnic in zelenjave, ki raste v višino (fižol na preklah, hmelj itd). Ugodno: izrezovanje odvečnih vej na sadnem drevju in sadnem grmičevju (pri pojemajoči luni spomladi); sejanje žit, posebej koruze; gnojenje žitaric, zelenjave in sadja spomladi (zelo pomembno pri pojemajoči luni ali polni luni!); uničevanje nadzemnih škodljivcev. Neugodno: okopavanje in pletje (plevel se rad razraste); sajenje solate (rada gre v cvet).

KOZOROG: Zelo ugodno: odstranjevanje plevela (pri pojemajoči luni). Ugodno: sajenje, potikanje in setev korenčnic in gomoljnic ter zimske zelenjave; redčenje in urejanje rastlin na gredi, gozdnih robov in živih mej (pri pojemajoči luni); nastavitev gnojnega in kompostnega kupa (v času pojemajoče lune); uničevanje škodljivcev, ki živijo v zemlji; občasno gnojenje okoli cvetlic, ki imajo slabo razvite korenine); konzerviranje in shranjevanje gomoljnic in korenčnic v kleti (pri pojemajoči luni možno tudi ribanje zelja, pri rastoči je proces kisanja prehiter).

VODNAR: Skoraj za vsa opravila na vrtu so dnevi vodnarja enako neprimerni. Omejimo se samo na najnujnejše. Vodnar je na vrtu, polju in v gozdu neplodno znamenje. Ugodno: pletje, plevel lahko pustimo na površini, da strohni; občasno gnojenje okoli cvetlic, ki ne cvetijo več bujno. Neugodno: sajenje sadik, sadike ne poženejo korenin in propadejo.

RIBI: Vse, kar poberemo v teh dneh, moramo takoj porabiti. Ugodno: sajenje in sejanje listne zelenjave; zalivanje sobnih in balkonskih rastlin; košenje trave; gnojenje cvetlic; sajenje krompirja pri pojemajoči luni (posebej dobro, če pade tretji dan Rib v polno luno).

Neugodno: izrezovanje odvečnih vej na sadnem drevju in sadnem grmičevju (pri rastoči luni, posebej spomladi); konzerviranje, shranjevanje v kleti in shrambe.

PRAVI ČAS ZA OPRAVILA V KMETIJSTVU IN GOZDARSTVU: Osnovna pravila Luninih ritmov lahko upoštevamo brez težav pri vsakem poljskem opravilu. Nekaj pravil pa je uporabnih samo na področju kmetijstva in gozdarstva.Pravi čas za setev žita so dnevi Ovna in Strelca, primerni so tudi dnevi Leva, vendar le, če so polja že nekaj časa vlažna.

Dnevi v znamenju Ovna so najboljši čas za spravljanje žita.

Nenavadno pravilo: kdor hoče ugotoviti, katera vrsta žitnih zrn bo v naslednjem letu dala najuspešnejšo žetev, poseje 8. julija vsako vrsto žitnih semen. Zrna, ki so do 20. julija najbolj napredovala, bodo najboljše uspevala tudi v prihodnjem letu.

Gnojenje: Gnojila in gnoj naj bi se raztrosila pri pojemajoči luni. Gnojnica in vsi pripravki s postano vodo naj se polivajo ob polni luni ali vsaj pri pojemajoči. Umetnih gnojil nikoli ne trosimo na dneve Leva!

GRADNJA POTI IN VODNE GRADNJE

Poljske poti delamo ali posipamo s prodom v obdobju pojemajoče lune, dnevi Kozoroga so še posebej primerni za to (obloga se veže na tla, ne drči in je ne razrinemo hitro s kolesi).

Plošče za hojo se morajo prav tako polagati v obdobju pojemajoče lune – v nasprotnem primeru postanejo sčasoma majave.

Gradnje vodnjakov in studencev – v obdobju rastoče lune v dnevih Ribe (če je možno v II. četrtini, bližje polni luni). Pri izviru nikoli ne delamo v obdobju pojemajoče lune – voda bo izginila in si poiskala novo pot.

Zaščito rečnih in potočnih bregov (s kamenjem, zasajanjem drevja) izvajamo v dnevih vode (Rak, Škorpijon, Ribi) v obdobju rastoče lune. Če delamo v pojemajoči luni, bo voda izpodjedala in izprala v strugo vse, kar smo naredili.

Opravila v zvezi z odplakami, drenažo in popravila vodnjakov so prav tako uspešnejša v rastoči luni in v znamenju vode.

OGRAJE, PLOTOVI: Najprimernejši čas za postavljanje in obnovo je čas pojemajoče lune ali mlaj – še posebej na dneve zemlje (Devica). Nosilni stebri stojijo trdno sami od sebe, žeblji ostanejo v lesu.

PRAVILA ZA GOZDARJENJE: Pri sečnji ni ne »dobrih« in ne »slabih« dni. Odloča le vsakokraten način uporabe (za deske za tla, sode, ohišja, rezbarska dela…). Pomembna je tudi oblika rasti (navpično naravnost, levosučno ali desnosučno).

Koristen podatek: strela vedno udari v drevesa z levosučno rastjo! Če pride do naravne nesreče (izruvanja dreves) v dnevih Škorpijona, je to res katastrofa, ker lubadar napade les kot miš sir, se razmnoži in napada tudi zdrava drevesa.

Pravilo: vsa drevesa, ki ne želijo več rasti, lahko v večini primerov pozdravimo, če jim odrežemo vršiček v obdobju pojemajoče lune – IV. četrtina ali najbolje mlaj. Pri listavcih odrežemo več vejnih vršičkov iz drevesne krone.

Vršiček odrežemo tik ob stranski veji na vrhu, stranska veja nato služi pri rasti v višino za nov vrh.

Izguba vršička na dan polne lune pomeni skoraj gotovo smrt drevesa – zgnije od vrha navzdol.

LES ZA KURJAVO: Najboljši čas sečnje za kurjavo je v oktobru v I. četrtini rastoče lune, torej v prvih sedmih dneh po oktobrskem mlaju.

Na splošno bi se moral les za kurjavo sekati po zimskem sončnem obratu (po 21. decembru) pri pojemajoči luni. Vrhov ne smemo takoj odsekati. Najbolje je, da drevesa ležijo na hribu nekaj časa z vrhom navzdol proti dolini, da stečejo poslednji sokovi iz debla proti vrhu.

Poseben dan: 1. marec – les, ki ga posekamo na ta dan, ne gori (zato v resnici obstajajo štedilniki iz lesa)!!

BOŽIČNA DREVESCA: Jelke, ki jih posekamo tri dni pred enajsto polno luno v letu (v glavnem novembra, včasih tudi decembra), zelo dolgo obdržijo iglice (celo 30 let!!!). Tudi smreke ne izgubljajo svojih iglic, vendar jih je potrebno hraniti na hladnem do Božiča. Svoje iglice pa potem izgubijo vseeno hitreje kot jelke.

Tudi zbiranje vejic za adventne vence tri dni pred enajstim mlajem je zelo dobra ideja.

In še dodaten napotek: iglice zdržijo dalj časa, če je čas sečnje v obdobju rastoče lune. Tudi šopki iz suhega cvetja trajajo dalj, če trgamo rože, ki jih bomo sušili, v rastoči luni.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

VPLIV LUNE IN njenih MEN -II LUNA KOT »POMOČNICA« PRI HIŠNIH IN VSAKDANJIH OPRAVILIH - IV