Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član VinsentPaterson

Upisao:

VinsentPaterson

OBJAVLJENO:

PROČITANO

814

PUTA

OD 14.01.2018.

DEVET NIVOA NA SVESNOST

DEVET NIVOA NA SVESNOST
vo napisot DEVOLUCIJA govorevme hipotezata za postanokot na ~ovekot od dijametralno sprotivna strana vo odnos na Darvinovata teorija za evolucija deka ,,Nie ne sme evoluirale od materijata, tuku sme devoluirale, odnosno sme se simnale, od domenot na ~istata svest- duhot “ (tuka e na nekoj na~in i najaveno devettoto nivo na svesnost).

RETROSPEKTIVA

 

Na po~etokot vo prviot broj go doprevme fenomenot na modernoto vreme i na novata  generacija - INDIGO  DECA, vo koja pi{uvavme za nova generacija na deca so posebni sposobnosti, ne samo vo pogled na nivnata nadprose~na intelegencija tuku vo nivnoto sevkupno vlijanie na okolinata za postignuvawe na harmonija i duhovna ramnote`a. Potoa Vi gi pretstavivme generaciite na populacijata na ovie deca. Razlikuvame  5  indigo generacii, a sekoja od niv ima posebni osobini, specifi~nost na aurata, kako i vremenska ramka koja se narekuva  ,,Godina na budewe”. Vo slednoto prodol`enie Ve zapoznavme so sledniot ~ekor vo evolucijata na ,,Indigo decata”, a toa se ,,Kristalnite i Oktarin deca”.

Zaklu~okot deka ,,Indigo decata” se tuka za da ni go poka`at patot kon samospoznavaweto i  so nivnoto sevkupno vlijanie na okolinata da ne usmerat kon  postignuvawe na harmonija i duhovna ramnote`a,  ,,Kristalnite i Oktarin deca”  ja poseduvaat sposobnosta so koja  }e ne  povedat kon sledniot stadium na razvoj na povisokite nivoa na svesnost i }e ni ja poka`at vistinskata  mo} vo nas, e pove}e od voved za ovaa temata vo ovoj broj.

So proektot HAARP i proektite razvieni od nau~nata asocijacija EISCAT vo Norve{ka, sakavme da ve zapoznaeme deka  pravilna primena na vakvi i sli~ni proekti za prou~uvawe i eksperimentirawe vo biosferata, jonosverata,  magnetosferata i interakcijata pome|u zemjata i sonceto,  mo`at da mu donesat blagodeti na ~ove{tvoto od domenot na klimatologijata, komunikaciite, ekologijata.

Vo slednite broevi vi otkrivme nekolku misterii i nedopreni temi, so cel da ja pottikneme qubopitnosta kaj vas id a go razbudime zaspanoto ,,Indigo dete” vo Vas. Taka na primer  vo - CRNIOT PRINC ve iniciravme da razmisluvate za fenomenot na mo`noto prisustvo i kontakt so drugi civilizacii, bide}i lu|eto otsekoga{ pristapuvale so osoben interes i qubopitstvo kon toa. Sigurno ne ve ostavi ravnodu{ni

misteriozna re~enica so neidentifikuvano poteklo:

 - Lama rabi alardi dini endavur esa kunis alim!...

izgovorena od  dlabok ma{ki glas koja na 03.08.1971 godina vo  08.00 ~asot nautro, ja slu{nal i snimil astronautot Vorden od vselenskiot brod ,,Apolo 15”.

            Isto taka vo napisot DEVOLUCIJA govorevme hipotezata za postanokot na ~ovekot od dijametralno sprotivna strana vo odnos na Darvinovata teorija za evolucija deka ,,Nie ne sme evoluirale od materijata, tuku sme devoluirale, odnosno sme se simnale, od domenot na ~istata svest- duhot “ (tuka e na nekoj na~in i najaveno devettoto nivo na svesnost).

 

 

 

            Naizgled site lu|e fizi~ki izgledaat isto, no dali e taka so duhovnoto? Ako za~nuvaweto zapo~nuva so dve kletki koi postojano se delat, nivniot brojot kaj ~ovekot  stanuva astronomski i toj e ve}e prili~no golem univerzum.

            Kletkite go formiraa celoto telo. Anatomijata na site lu|e e ista, so site specifi~nosti na individuite. Delovi na teloto se na svoeto mesto. Bez razlika na bojata na ko`ata, kosata, o~ite, na visinata debelinata i sl., funkciite na organizmot  i biohemiskite procesi vo nego se isti i toa so mileniumi vo bezbroj reprodukcii.

            Toa {to e vidlivo e i merlivo, visina, te`ina, puls, pritisok ... , no dali duhovnoto e merlivo? Dali intelegencijata koja na nekoj na~in e merliva preku IQ e del od duhovnoto?

Mo`ebi sepak nivoata na svesnosta go otslikuvaat duhovniot ~ovekov razvoj koj e prika`an vo site religii na poseben na~in preku metafori i paraboli kako i vo svetskoto umetni~ko tvore{tvo. Lu|eto se genetski predodredeni za devet nivoa na svesnost, no momentalnite mo`nosti se postignuvawe na sedmo nivo na svesnost. Od ponisko vo povisoko nivo nemo`e da se premine, a obratno da. So dobli`uvawe kon ~istata svest-duhot, vo idnina  indigo, oktarin i kristalnite deca }e ne  povedat kon sledniot stadium na razvoj na osmoto i devettoto nivo na svesnost i }e ni ja poka`at vistinskata  mo} vo nas.

 

PRVO NIVO NA SVESNOST

           

Svesnost za samoegzistencija. Lu|eto na ova nivo se svesni za svoeto postoewe i egzistirawe. Kaj niv vo prv plan se instiktite, a osobeno za pre`ivuvawe. Ishranata e primarna preokupacija. @iveat isklu~ivo vo dadeniot moment i gi zadovoluvaat primarnite potrebi.

 

VTORO NIVO NA SVESNOST

           

Svesnost za semejstvoto. Lu|eto na ova nivo se svesni za svoeto semejstvo i za rodnoto mesto. Kaj niv vo prv plan e semejstvoto  i semejniot `ivot kako osnova za blagosostojba i sre}a vo `ivotot. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na semejstvoto, rodnoto mesto - realnata okolina so koja sekojdnevno se sre}avaat i lu|eto na koi im se potrebni i na ~ii `ivoti vlijaat. Semejstvoto treba da bide mesto kade site se odlu~uvaat da praktikuvaat vistinska qubov.

 

TRETO NIVO NA SVESNOST

 

Svesnost za op{testvoto. Ovaa svesnost se steknuva vo semejstvoto, u{te od detstvoto. Svesnosta za semejstvoto e podgotovka za harmonija vo op{testvoto. Op{testvoto stanuva prodol`etok na semejstvoto. Sre}ata {to se ~uvstvuva doma zavr{uva na vlezot na ku}ata ako op{testvoto e vo nered. Lu|eto na ova nivo se svesni za svoeto op{testvoto. Kaj niv vo prv plan e semejstvoto  i op{testvoto kako osnova za blagosostojba i sre}a vo `ivotot. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na zalagaweto za mir i bezbednost na op{etstvoto koe e korisno i za semejstvoto.

Na toj na~in se steknuva sposobnost za posvetiuvawe kon pogolemi celi: ideali na dobrina, vistina i ubavina, vo op{testvoto, nacijata, svetot i kosmosot, duri i ako toa bara odredeni `rtvi. Ova kulminira vo `ivot poln so zna~ewe, vera i nade`.

 

^ETVRTO NIVO NA SVESNOST

 

  Svesnost za ~ove{tvoto. Vo op{testvoto, mora da se te`nee da se odr`i moralnosta, ~ove~nosta i pravdata so ~ove~ko srce. Ovaa sposobnost da se sakaat site lu|e, im nosi mir na lu|eto i na nivnata okolina.

Celoto ~ove{tvo e edno golemo semejstvo. Lu|eto na ova nivo se svesni za celoto ~ove{tvo. Kaj niv vo prv plan e ~ove{tvoto. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na zalagaweto deka kon site lu|e treba da se odnesuvame kako da se na{i bra}a i sestri, roditeli i deca, babi i dedovci. Na toj na~in te`neat da ostvarat human svet na sloboda, mir, edinstvo i sre}a.

 

PETTO NIVO NA SVESNOST

 

 Svesnost za sevkupniot `iv svet na planetata. Vo svetot, mora da se te`nee da se odr`i `iviot svet. Ovaa sposobnost da se sakaat site `ivi su{testva na zemjata, im nosi podobra idnina na  lu|eto.

Lu|eto na ova nivo se svesni za sevkupniot `iv svet na planetata. Kaj niv vo prv plan e borbata za spre~uvawe na uni{tuvaweto na `iviot svet. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na zalagaweto za opstanok na `iviot svet. Na toj na~in te`neat da ostvarat uslovi za `ivot na site `ivi su{testva na planetata.

 

[ESTO NIVO NA SVESNOST

 

 Svesnost za sevkupniot `iv i ne`iv svet na planetata. Ovaa sposobnost e da se voo~i interakcijata pome|u `iviot i ne`iviot svet na planetata. Da se sogleda nivnata me|usebna povrzanost i zavisnost.

Lu|eto na ova nivo se svesni za sevkupniot `iv i ne`iv svet na planetata. Kaj niv vo prv plan e borbata za spre~uvawe na uni{tuvaweto na prirodata i `iviot svet. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na zalagaweto za opstanok na `ivotnata sredina i `iviot svet vo nea. Na toj na~in te`neat da gi podobrat uslovite za `ivot na site `ivi su{testva na planetata.

 

SEDMO NIVO NA SVESNOST

 

 Svesnost za planetata Zemja. Ovaa sposobnost da se voo~i mestoto na planetata planetata vo son~eviot sistem i vo vselenata. Da se sogleda vlijanieto na sonceto vo odnos na Zemjata kako i na drugite vselenski tela. Da se osoznae nejzinoto mesto vo son~eviot sistem interakcijata so  sozvezdijata, galaksiite i vselenata.

Lu|eto na ova nivo se svesni za pramaterijata i za mestoto na Zemjata vo Vselenata. Kaj niv vo prv plan e spoznajata. @iveat i se posvetuvaat isklu~ivo na prou~uvawe Vselenskite zakonitosti  i svesni se za beskone~nosta na vselenata. Na toj na~in se gri`at za planetata so razvivawe na proekti za nejzina za{tita.

 

OSMO NIVO NA SVESNOST

 

 Svesnost za univerzumot i drugi dimenzii. Ovaa svesnost e za postoeweto na univerzumi i drugi dimenzii. Lu|eto na ova nivo }e bidat svesni za paralelnite dimenzii i univerzumi i }e imaat sposobnost da ja koristat taa mo}.

 

DEVETTO NIVO NA SVESNOST

 

 Svesnost za apsolutnata ~ista svest. Ovaa svesnost e za postoeweto na ~istata apsolutna, kreativna i univerzalna energija. Lu|eto na ova nivo }e bidat svesni za apsolutot. ]e go osoznaat identitetot koj e vo sklad so ~ovekovata iskonska vistinska duhovna priroda.

 

BUDEWE OD RELATIVNA VO APSOLUTNA REALNOST

 

Prvite sedum nivoa pretstavuvaat na nekoj na~in budewe od relativnata realnost. I samiot Ajn{tajn, koj go dostignal sedmoto nivo na svesnost, preku svojata Teorija na relativnost tvrdi deka se e relativno. Najava na toa budewe mo`eme da go sretneme i vo site svetski religii najrazli~no opi{ano kako na primer: razbuduvawe, budewe, prosvetluvawe, samadhi, duhovno voskresnuvawe, metanoja, soedinuvawe (`enidba) na du{ata so Bogovite, bo`jo carstvo, nebesko carstvo,  nirvana, povtorno ra|awe na Duhot, spasenie, mok{a, mukti, satori, ken{o......

            Spoznajata za Apsolutnata realnost }e ja do`iveat samo tie koi }e se razbudat od relativnata realnost i koi {to }e gi dosegnat osmoto i devettoto nivo na svesnost.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info