Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Suyam

Upisao:

Suyam

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1298

PUTA

OD 14.01.2018.

PROSVJETLJENJE

PROSVJETLJENJE
SVIM DRAGIM PRIJATELJIMA YOGE SVIM DRAGIM PRIJATELJIMA DOBROG DUHA, U NAJBOLJOJ NAMJERI I VOLJI ŠALJEM OVAJ TEKST KOJI DOLJE SLIJEDI A KOJI NADAM SE DA ĆE OSVIJETLITI NEKA PITANJA U VEZI "PROSVJETLJENJA", I OKO TOGA ŠTO TO ZNAČI BITI YOGI.

 

VJERUJEM DA SU SE MNOGI OD VAS SUSRELI U SEBI S MNOGIM PITANJIMA I KONTRADIKCIJAMA POKUŠAJUĆI RAZUMIJETI GORE NAVEDENI FENOMEN "PROSVJETLJENJA" YOGIJA, MNOGIH GURUA, KAO I NJIHOVIH DJELOVANJA, TE POSLJEDICA DJELOVANJA ISTIH.

BUDUĆI JE U PRIRODI ČOVJEKA DA GLEDA NA STVARI POZITIVNO, PRIRODNO JE DA ŽELIMO NA SVE STVARI I ISKUSTVA GLEDATI POZITIVNO, I KAO BOŽANSKO, ŠTO JE NAČELNO DOBAR I ISPRAVAN STAV.

NO KAKO SMO SVI NA ZEMLJI OVDJE ZBOG RASTA I NAPRETKA I, IZMEĐU OSTALOG, I (DUHOVNE) EVOLUCIJE TAJ NAČELNI POSTULAT NIJE NAM OD POTPUNE KORISTI. NEDOVOLJAN JE.

ONO ŠTO NAM NEDOSTAJE JE DINAMIČKA-RAZVOJNA DIMENZIJA I DUBLJI UVID-ISKUSTVO KOJA ĆE NAM OTVARATI VRATA, KORAK PO KORAK, PREMA BOŽANSKOM SAMO-OSTVARENJU.

STOGA ČESTO ZBOG NEDOSTATKA DOVOLJNOG ZNANJA I DUHOVNOG UVIDA, PRIHVAĆAMO NIŽU ISTINU ZA VIŠOM ILI JEDINOM ODNOSNO KONAČNOM ISTINOM; PERCIPIRAMO I PRIHVAĆAMO DOGAĐANJA I STVARI PRELINEARNO, RELATIVIZIRANO, BEZ STVARNOG DUHOVNOG SMJERA-VIZIJE KOJA NAM MOŽE OTVORITI PROSTOR ZA ISTINSKI DUHOVNI NAPREDAK I RAST.

DANAS MNOGI GURUI I SWAMIJI GOVORE O PREDANOSTI I O LJUBAVI...
DANAS TI ISTI GOVORE O PREDAVANJU UMA BOGU..

NO LJUBAV JE PUNO VIŠE OD EMOCIJA, UM JE TAKOĐER PUNO VIŠE OD ČISTE LOGIKE I RAZUMA.

LOGIKA, RAZUM, INTELEKT, EMOCIJE, I OSJEĆAJ LJUBAVI, TAKOĐER UKLJUČENI SU U DUHOVNA STANJA KOJA JOŠ NISMO DOSTIGLI, I IMAJU SVOJU BOŽANSKU SVRHU.

SVE FUNKCIJE EMOTIVNOG I MENTALNOG SVIJETA I NADALJE IMAJU SVOJU ULOGU I KADA DOSTIGNEMO VIŠE RAZINE NAŠEG BIĆA.

TO JE JAKO VAŽNO ZA RAZUMJETI.

ZATVORITI VRATA TOME ZNAČI NE NAPREDOVATI...JER ŽIVOT NA ZEMLJI DAN JE S RAZLOGOM, DUHOVNIM RAZLOGOM.

NITKO NE MOŽE MIJENJATI BOŽANSKO I BOŽJE ZAKONITOSTI; BOG JE ŽIV - BEZ OBZIRA S KOJEG KONTINENTA POTJEČEMO, KOJIM JEZIKOM GOVORIMO, I BEZ OBZIRA U ŠTO VJERUJEMO, KOJI PUT SLIJEDIMO, BILO DA SMO NA PUTU YOGE ILI SLIJEDIMO VJEROVANJA NEKE OD DANAŠNJIH RELIGIJA.

ČOVJEK KAKAV DANAS JEST SAMO JE STANICA NA DUGOM PUTU.


ŽIVOT JE HARMONIJA, ŽIVA HARMONIJA ZAKONITOSTI. 
BOŽANSKE STVARI SU VJEČNE. 
BOŽANSKI ZAKONI SU VJEČNI.

SVE ŠTO JE ŽIVO I ŠTO POSTOJI, BOŽANSKO JE - U SVOJOJ BITI; PROMJENJIVO JE - U SKLADU S VJEČNOM ISTINOM.

ONOLIKO KOLIKO PREPOZNAJEMO I ŽIVIMO U SKLADU S TIM ZAKONITOSTIMA UTOLIKO SMO BLIŽI I NA TRAGU ONOME VRHOVNOME.

UTOLIKO I OVAJ ŽIVOT, KAO I NJEGOVE MENTALNE, EMOTIVNE I FIZIČKE MANIFESTACIJE, POSTAJU BOŽANSKE.

NO DA NE DULJIM, JER NIJE MI BILA NAMJERA PISATI OVOLIKI UVOD...
SLIJEDI TEKST ( U NASTAVCIMA) KOJI SAM PREVEO NA HRVATSKI A KOJI JE MENI SVOJEVREMENO BIO OD VELIKE POMOĆI.

NADAM SE DA ĆE I NEKIMA OD VAS, PRIJATELJIMA YOGE I DOBROG DUHA, BITI OD KORISTI.

UTOLIKO ĆE I SVE MOJE IZNESENO DOBITI SVOJU POTPUNIJU SVRHU.

SUYAM (Fran)

Sri Aurobindo

 

I.DIO: 

"Sva ta iskustva su iste prirode i što vrijedi za jedno primjenjuje se i na druga iskustva.

 Kada netko dodje u dodir sa određenim razinama bića, pored nekih iskustava osobnog karaktera, ostatak iskustava su ili ideje-istine koje se slijevaju odozgo prema dolje u svijest, ili su to jake formacije iz širih mentalnih i vitalnih svjetova koja kada je netko direktno otvoren prema tim svjetovima, obrušavaju se na sadhaku (duhovnog tragatelja) kako bi se ostvarile te ga koriste za njihovo ispunjenje i realizaciju.

Te stvari kada dolaze prezentiraju se sa velikom snagom, živim osjećajem inspiracije ili iluminacije-prosvjetljenja, mnogo senzacije svjetla i radosti, impresije širenja i snage.

Sadhaka osjeća samog sebe kao da je oslobođen od običnih ograničenja, i projicira sebe u predivni novi svijet iskustva, ispunjen i proširen, uzvišen; ono što tada dolazi združuje i sa njegovim apiracijama, ambicijama, njegovim pojmom duhovnog ispunjenja, te sa yogijskim siddhijima (moćima), odnosno to prezentira se kao sama duhovna realizacija i ispunjenje.

Vrlo lako on je zaveden sjajem tog naleta, te misli da je realizirao više nego što je zaista učinjeno, te to uzima kao krajnje ili u najmanju ruku istinito iskustvo-realizaciju.

Na tom stupnju nužno znanje i iskustvo obično nedostaju a koja bi mu rekla da je to samo vrlo nesiguran i mješovit početak; on neće uvidjeti da je još uvijek u kozmičkom

Neznanju, a ne u kozmičkoj Istini, a još manje u Transcendentalnoj Istini, i da kojegod se formativne ili dinamičke ideje-istine mogu spustiti u njega su samo djelomične te su u svojoj pojavnosti još više oslabljene sa još uvijek izmješanom svjesnošću.

Ukoliko požuri primjeniti svoju realizaciju ili ukoliko prima to kao krajnje iskustvo, može pasti u zbunjenost i grešku, ili može biti zatvoren u djelomičnu formaciju u kojoj može biti element duhovne Istine ali koja biva nadvladana sa dubioznim mentalnim i vitalnim srastanjem a koje onda deformira tu duhovnu realizaciju.

Samo ukoliko je sposoban povući se (bilo odjednom ili protekom vremena) od svojih realizacija, stati iznad njih sa nevezanom svjesnošću svjedoka, promatrajući njihovu pravu prirodu, ograničenja, kompoziciju, mješovitost, jedino tada može nastaviti na svom putu prema stvarnoj slobodi i višem, širem i istinitijem siddhi-ju (duhovnom postignuću).

Na svakom koraku to treba biti učinjeno. Štogod da dolazi na taj način sadhaki (duhovnom aspirantu) ove yoge, bez obzira da li dolazi iz Overmind-a ili Intuicije ili Iluminacijskog Uma ili nekog uzvišenog Životnog Plana ili od svih njih zajedno, to još uvijek nije definitivno i konačno; to nije vrhovna Istina u kojoj on može počivati, nego samo stupanj.

No ipak, ti stupnjevi se moraju proći, jer supramentalno ili Vrhovna Istina ne može biti dostignuta u jednom skoku a niti čak u više skokova; treba strpljivo napredovati kroz mnoge razvojne faze bez vezivanja za njihove manje Istine, Svjetla, Snage, ili Blaženstva.

To je ustvari međustanje, zona tranzicije između uobičajene svjesnosti uma i istinskog znanja yoge." ...

(NASTAVLJA SE) ...

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

Osvježi podatke

TRAVANJ...

Osvježi podatke

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

Osvježi podatke

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info